Nisu ispunjeni zahtjevi
7

Mostarski studenti protestom ispred Rektorata zatražili ostavku rektora Zorana Tomića

G. Š.
Protest studenata ispred  Rektorata u Mostaru (Foto: G. Š./Klix.ba)
Studenti poslali jasnu poruku (Foto: G. Š./Klix.ba)
Studenti Sveučilišta u Mostaru nezadovoljni uslovima studiranja i činjenicom da im još uvijek nisu ispunjeni zahtjevi da se smanje školarine i realizuju redovna predavanja na fakultetima protestom ispred zgrade Rektorata su zatražili ostavku rektora Zorana Tomića.

Organizatori ističu kako su se okupili u malom broj zbog poštivanje epidemioloških mjera, ali da to njihovu snagu ne umanjuje u borbu za bolji položaj studenata od koje neće odustati. Organizatorica Lea Galić je kazala da su studenti primorani svoja prava tražiti na ulicama jer se ne poštuju u nadležnim institucijama.

"Vjerujem da ćemo našom borbom uspjeti i da ćemo ipak postići određeni napredak. Želimo razgovarati i ljudi moraju znati za naše probleme. i online predavanjima i nije nam lako u ovoj situaciji", kazala je Galić. Dodaje da se od prošlog protesta koji je održan prije mjesec dana ništa u životima studenata nije promijenilo.

"Nastavljamo borbu, iako smo u međuvremenu ignorisani od svih", kazala je Galić navodeći da je šutnja nadležnih ustvari ono najviše brine i ljuti studente.

Njezin kolega Dario Hrkać je od rektora Sveučilišta Zorana Tomića zatražio je ostavku.

"Tražimo rektorovu ostavku zbog neodržavanja zahtjeva studenata i diskriminacije studenata po pitanju političkog opredjeljenja, što nas je nazvao politikantima i cijeli prosvjed nazvao politikom. Dosad smo razgovarali s predsjednicom Studentskog zbora, ali to nije dovoljno i od toga ionako nije bilo ništa. Naši zahtjevi su i danas isti, dok ostali šute", poručio je Hrkać ispred zgrade Rektorata u Mostaru.