Uoči Nove godine
0

Mostarski Merhamet podijelio preko 200 paketa pomoći ugroženijim porodicama

G. Š.
Regionalni odbor “Merhameta” Mostar tokom čitavog decembra provodio je zimsku akciju podjele prehrambenih paketa socijalno ugroženim porodicama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, kako bi najugroženijim građanima uljepšao doček Nove godine.

"U saradnji sa Osnovnim odborima u Mostaru, Konjicu, Jablanici i Prozoru, uspješno smo realizirali distribuciju i podjelu više od 200 prehrambenih paketa. Takođe, dostavili smo 40 paketa za porodice u potrebi za područje Tomislavgrada. U narednim danima našu akciju nastavljamo na području Čapljine i Stoca", kazao je direktor Regionalnog odbora "Merhameta" Mostar Adnin Hasić.

On ističe kako je ova humanitarna organizacija početkom decembra, u saradnji sa Sjedištem HO "Merhamet" MDD, u Konjicu i Jablanici, podijelio 20 električnih šporeta i velike prehrambene pakete za porodice čiji su domovi stradali tokom nedavnih poplava na tom području. Ovu značajnu i vrijednu pomoć, kako ističe obezbijedio je "Merhamet" Švedske.

"Zahvaljujemo se svim privrednicima, institucijama i pojedincima koji su prepoznali naš rad te nas na tom putu podržavaju. Merhamet na području Hercegovine nastavlja misiju dobročinstva i nadamo se da ćemo u 2022. godini svi biti još uspješniji na svim poljima, pa tako i u borbi protiv siromaštva", zaključio je Hasić.