Blokirani prilazi
20

Mostarski komunalci ne mogu prazniti kontejnere jer se ispred njih parkiraju automobili

G. Š.
Mostarski komunalci iz JP Parkovi su na mukama prilikom obavljanja svojih zadataka, jer im neodgovorni vozači svojim automobilima blokiraju prilaz kontejnerima za pražnjenje, te im svakodnevno otežavaju obavljanje odvoza smeća iz gradske zone.

Zbog suočavanja sa problemima tokom obavljanja svoga posla prilikom odvoza otpada sa gradskih ulica su iz tog preduzeća uputili apel svim građanima ukazujući na problem sa kojim se nose.

"Naše ekipe iz JP Parkovi d.o.o. Mostar zadužene za pražnjenje kontejnera često nailaze na parkirana vozila koja blokiraju pristup kontejnerima. Ovo stvara znatne poteškoće u našem radnom rasporedu jer smo ograničeni s vremenom i moramo mnoge lokacije posjetiti svakog dana", naveli su iz mostarskog preduzeća.

Pozvali su vlasnike vozila da budu svjesni ovog problema i da ne parkiraju svoja vozila na način koji onemogućava pristup kontejnerima.

"Naši djelatnici počinju svoj rad rano ujutro i nemaju vremena čekati na reakciju policije ili policijskog pauka. Vaša suradnja u ovom pitanju ne samo da će olakšati naš posao nego će doprinijeti i boljem funkcioniranju naše zajednice", pojasnili su iz JP Parkovi d.o.o. Mostar.

Poručili su kako vjeruju da se zajedno može riješiti ovaj problem i nadaju da će se uz pomoć medija,"bezobzirni vlasnici vozila osvijestiti o ovoj situaciji", te da će također komšije i poznanici pomoći u podizanju svijesti o ovom problemu.