Biznis ljepote
46

Mostarski frizeri i kozmetičari od jutros zatrpani poslom

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Otvaranje frizerskih i kozmetičkih salona u Mostaru je od jutarnjih sati izazvalo gužve zbog građana koji su jedva dočekali priliku da se konačno uljepšaju nakon niza sedmica izolacije.

Gužvu smo zatekli ispred muškog frizerskog salona "Ilonka", gdje se formirao red građana koji strpljivo čekaju svoje vrijeme za šišanje.

"Gužva je baš velika, ali gledamo da svima izađemo ususret. Svi se pridržavaju reda, prije ulaza pitaju, imaju strpljenje, a mi gledamo da svima bude kako treba", kaže Ilonka Damjanović vlasnica salona koji radi po strogo propisanim pravilima.

Vedran Soldo je jedan od građana koje smo zatekli prilikom šišanja. On je kazao kako mu je za vrijeme izolacije najteže palo to što se nije mogao ošišati.

"Malo sam duže pričekao, ali evo došao sam na red. Ljudi su stvarno OK, držimo razmak i sve je uredu", kaže Vedran.

Slična je situacija i u frizerskom salonu "Željka" gdje zbog manjeg prostora može ući samo jedna osoba pa su zbog velike gužve napravili rezervacije termina za svoje klijente.

Vlasnica salona Željka Šutić nam je kazala kako nisu u mogućnosti raditi brzo kao ranije.

"Malo nam više vremena oduzima dezinficiranje alata, stolice i prostora te naručivanje. Ipak, najbitnije je da sačuvamo svoje i zdravlje klijenat", pojasnila nam je Željka navodeći kako su građani razumni i poštuju sve propise.

Uspješno se organizirala i vlasnica salona ljepote "Beauty Room" Kristina Šilić sa svojim timom, jer su narudžbe počele stizati onog trena kad je na društvenim mrežama najavila definitivan početak rada.

"U roku od jednog sata mobitel je bio blokiran od poziva, tako da smo u nekoliko sati popunili termine za cijelu sedmicu", kaže nam Kristina.

Elenora Ćatić je Mostarka koju smo zatekli na jednom od tretmana, a kako nam je kazala, to je ono što joj je najviše nedostajalo u gotovo dva mjeseca.

"Ja mislim da je svakoj ženi potrebno da izgleda pristojno, da se dotjera koliko je to moguće i naravno da sam jedva dočekala da dođem ovdje i da se obave te neke radnje koje ženu čine sretnijom, sigurnijom. Jednostavno, iako smo još uvijek u četiri zida, nekako se osjećamo bolje ako smo dotjeranije i same sebi dopadljivije", ističe Eleonora.