Uskrsna poruka
27

Mostarski biskup Palić: Kad se Bog pojavi, događa se neočekivano, živ je i spreman susresti sve nas

G. Š.
Biskup Petar Palić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Biskup Petar Palić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Mostarski biskup Petar Palić u uskrsnoj poruci je kazao da strah i radost idu ponekad ruku pod ruku i podsjetio da Boga uz sve objave poručuje "Ne boj se", poručio vjernicima da je Isus živ i vidljiv svima onima koji u njega vjeruju, gdje god ga traže.

"Uskrsli Gospodin spreman je ovoga Uskrsa susresti sve nas. Isus ide ispred nas u naš svijet, da sve učini novim. I kada tražimo Isusa tamo, u svom svakodnevnom svijetu, vidjet ćemo ga", kazao je mostarski biskup Palić.

Uz riječi, "Kad se Bog pojavi, događa se neočekivano", naglašava, "Gospodar života ustao je od mrtvih i vi ga možete upoznati".

"Što god nije u redu u vašem životu, što god je slomljeno u vama, On to može uzeti i učiniti novim. On vam može dati život, jer je pobijedio smrt. Zato, ne bojte se!", poručio je mostarski biskup vjernicima.

Pozvao ih je da idu svojoj svakodnevici i naglasio , "Znajte da više ništa neće biti isto kad jednom Isusa nazovete svojim Gospodinom i svojim Bogom".

"Vidjet ćete ga. On će vam biti vidljiv gdje god ga tražite. Isus je živ. Približilo vam se Kraljevstvo Božje. Možete ispružiti ruku i dotaknuti ga. A kad vas taj susret s Uskrsnulim počne mijenjati, onda idite i recite drugima!", podvukao je biskup Palić.

Ponavljajući, "Isus, Gospodar života, uskrsnuo je od mrtvih", vjernicima poručuje, "Možete ga sami vidjeti i osobno upoznati". "I kada ga jednom vidite, kada ga upoznate, kada bude hodao uz vas svaki dan, imat ćete što drugima reći", konstatovao je mostarski biskup.

A poruka ovog Uskrs je kako kaže, veoma jednostavna, "Gospodin je uskrsnuo! Doista je uskrsnuo! Sretan Uskrs!"