Sramota Mostara
0

Mostarske djevojčice žive sa žoharima i pacovima

Sarajevo-x.com
Po svemu sudeći, dok ne dođe do tragičnih posljedica, u BiH teško će se nešto poduzeti da se pomogne ljudima u nevolji. Takav je slučaj i sa dvije mostarske djevojčice, Adnom i Amnom, koje sa roditeljima žive u podrumu zgrade nekadašnjeg zatvora u Mostaru. Umjesto sa igračkama, ove djevojčice druže se sa žoharima i pacovima koji hodaju po njima dok spavaju.

Pojedini Mostarci, svjesni u kakvom gradu i kakvoj državi žive, na facebooku su pokrenuli kampanju da pomognu ovoj porodici da nađe smještaj i da dvije djevojčice dobiju pristojan dom. Djevojčice su stare 2 i 3 godine, i spavaju u prostoriji u koju znaju ući pacovi veličine mačke, svjedoče Mostarci koji su ih uspjeli posjetiti.

Četveročlana porodica je toliko siromašna da sedam dana jede svega jedan hljeb a djevojčice i ne znaju kako izgledaju mlijeko ili banane.

Ove porazne činjenice ne bi nikoga trebale ostaviti ravnodušnim i dovoljan su razlog da svako, kome je ostalo imalo humanosti, pomogne ovu akciju radi budućnosti ove dvije djevojčice.

Otvreni su i žiro računi za uplate iz inozemstva i BiH.

Žiro račun za one koji uplaćuju novac iz inostranstva:

Za VOLKSBANK BH DD Filijala Mostar S.W.I.F.T. Code VBSABA 22

Na ime:Agim Ajvaz(za Sanidu Behram) br.6006120 223457 IBAN BA 39 1402020022345727

Za one koji uplaćuju iz BIH:

Za VOLKSBANK BH DD Filijala Mostar Na ime:Agim Ajvaz(za Sanidu Behram) Broj žiro računa:1402020022345727