Nova blokada
21

Mostarci zaprijetili paljenjem medicinskog otpada ako dođe kamion sa smećem

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Mještani južnih mostarskih naselja Jasenica i Rodoč su danas tokom poslijepodneva na sat vremena blokirali prometnicu kod garaža J.P. Parkovi gdje se za vrijeme blokade deponije Uborak dovozi gradski otpad sa glavnih ulica.

Mještanin i član Eko udruge Jasenica Lazo Rajič koji je blokadu najavio danas u Gradskoj vijećnici Mostara nakon sastanka predstavnika vlasti sa predstavnicima inicijative ''Jer nas se tiče'', nagovijestio je pobunu mještana iz južnih prigradskih naselja.

Poručio je da se problemi deponiranja gradskog otpada ne mogu rješavati preko njihovih leđa.

''Iako je blokada planirana i najavljena za sutra mještani nisu mogli čekati, već su danas u poslijepodnevnim satima blokadom ulaz i ukazali na probleme koji traju već dvadesetak godina'', kaže Rajič.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Ponavljanje ovakvih stanja i teškog narušavanja okoliša kako ističe od onih koji su plaćeni da se o istom brinu dovodi mještane južnih naselja Mostara do ludila.

''Bahatost čelnih ljudi nebrojenih komunalnih preduzeća koji su skupo plaćeni za (ne)obavljanje svog posla uzrok su frustracija'', poručio je.

''Ovo je danas protest upozorenja jer ovo se i nas tiče. Ostale su dežurne ekipe da dežuraju i ako dođe još i jedan kamion s otpadom mi ćemo sve nagomilano smeće zapaliti'', poručio je Rajič.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Napominje da se tu deponira medicinski otpad i tko zna šta još i poručuje da mještani to više neće tolerisati.

''Pozivamo nadležne Inspekcijske službe da obiđu teren, sačine zabilješku te kazne odgovorne za ovakvo divljaštvo nad mještanima i okolišem'', poručio je Rajič uime mještana južnih prigradskih naselja i Eko udruge Jasenica.