{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostarci traže gašenje deponije Uborak

21.9.2018. u 19:50
25
7
Mostarci traže gašenje deponije Uborak
25
Građani mostarskih naselja Vrapčići i Livač traže gašenje gradske deponije Uborak, koja negativno utiče na zdravlje građane tog područja. U petak je ispred deponije organizovano protestno okupljanje.
Azer Maksumić, mještanin iz obližnjeg naselja kazao je kako deponija svojim mirisom i drugim štetnim utjecajima život u naseljima Vrapčići i Livač čini skoro nemogućim.

"Ovo je zlo koje se ovdje nalazi iza nas, pogledajte koliko se naroda skupilo. Ne znam da objasnim što se ovdje napravilo. Mi smo pokrenuli inicijativu da se deponija sanira kako treba ili da se potpuno ugasi. Drugačije ovaj narod ne može ovdje da živi", kazao je Azer Maksumić.

Nedim Penava, stanovnik naselja Rasoje koje pripada Vrapčićima, izjavio je je kako se problemi s deponijom mogu dodatno komplicirati jer postoje planovi za njeno proširivanje i to čak trideset duluma.

"Otpad je različitog sadržaja koje utiče na zdravlje stanovništva. Svjedoci ste da se ne može disati od ovog smrada, a tako je svaki dan. Bilo je djece i starijih koji su oboljevali, nećemo reći da je ona jedini uzročnik toga, ali je sigurno negativno uticala na njihovo zdravstveno stanje", kazao je Penava.

Kaže da bi najbolje bilo da se deponija Uborak ugasi, ništa se ne bi uradilo samim saniranjem. Mještani su se i ranije skupljali, ali ovaj put kažu da neće odustati.

Deponija Uborak nalazi se u sjevernom dijelu Mostara, a godinama se tretira kao potencijalna ekološka bomba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: