Za nezbrinutu djecu
0

Mostarci i njihovi gosti pjevali i plesali za Udruženje "Naša djeca"

Piše: R. D.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Udruženje "Naša djeca - Our kids u BiH" iz Mostara, uz podršku prijatelja, estradnih umjetnika i plesnih klubova, sinoć je organiziralo peti jubilarni koncert "Pjesmom i plesom za našu djecu", pod sloganom "Dobro se dobrim vraća".

Sredstva od koncerta bit će usmjerena na realizaciju humanitarne misije i projektnih aktivnosti udruženja za pomoć djeci i mladima bez roditeljskog staranja.

Lejla Pehilj, voditeljica projektnih aktivnosti udruženja "Naša djeca" kazala nam je da su ovakve aktivnosti jako bitne za udruženje koje implementira aktivnosti za djecu bez roditeljskog staranja od najmlađeg uzrasta, a naglasak se stavlja na osobe koje napuštaju dom nakon navršene dobne granice.

"Udruženje opstaje na osnovu donacija i humanitarnih aktivnosti koje organizuje, a koncert je već tradicionalno najveća manifestacija koje udruženje ima. Tako skupljamo sredstva za sve ono što planiramo i ovo prilikom želim reći jedno veliko hvala za sve one koji pomažu", kazala nam je Lejla Pehilj.

Pehilj nam kaže kako građani značajno pomažu, ali da i ovi tradicionalni koncerti iz godine u godinu imaju sve veći odaziv, kako učesnika, tako i publike.

Na koncertu su učestvovali: plesni studiji Mo-Stars, Let's dance Nevesinje, B-dance, Prodance, Erigo, Zrinjski, Flash, Balet Arabesque, Rock škola, Mostarske mažoretkinje, Mostarske kiše, Lola klaunovi, Anid Ćušić, Adnan Jerlagić, Dalal i Deen.