Počast žrtvama genocida
0

Mostarci i Mostarke otišli na Marš mira Žepa - Srebrenica - Potočari

G. Š.
Foto: Facebook
U organizaciji Sportskog udruženja Mahala iz Mostara je jutros se grupa Mostaraca uputila na tradicionalni Marš mira Žepa-Srebrenica-Potočari, odajući tako počast žrtvama posljednjeg rata i žrtvama genocida u Srebrenici.

Krenuli su jutros u 7 sati i 30 minuta sa Starog mosta gdje su se okupili, a nakon toga su na mostarskim Šehitlucima položili cvijeće, te uz minutu šutnje i molitvu svak na svoj način odali počast komandantu 41. motorizovane brigade Viteške Armije Republike BiH, brigadnom generalu Midhadu Hujduru – Hujki.

Cvijeće su položili i kod spomen ploče na ulazu u Sjeverni logor, u spomen boraca koji su poginuli u akciji deblokade istočnog dijela grada, 30. juna 1993. godine.

"Nismo zaboravili ni poginule na Uborku, kao ni pripadnike Armije RBiH, članove navijačke grupe 'Red Army', te smo im odali počast u Sutini, odnosno na stadionu Rođeni", navode iz SU Mahala.

Mostarci su cvijeće položili i u Jablanici, kao i Konjicu gdje su počast odali pripadnicima Armije RBiH koji su poginuli na tom mjestu.

Trenutno su na putu za Žepu gdje će se pridružiti hiljadama građana koji stižu a svih strana na Marš mira Žepa-Srebrenica-Potočari sa ciljem da se Srebrenica nikada ne zaboravi i da se nikada nikome ne ponovi.