U Manchesteru oduševljeni
2

VIDEO / Mostarac napisao pjesmu "Oda Manchester Unitedu"

Piše: J. Hadžiahmetović
Mario Zovko
Mario Zovko
Mostarac Mario Zovko, veliki navijač Manchester Uniteda, snimio je pjesmu o svom najdražem klubu. Pjesma "Oda Manchester Unitedu" došla je i do čelnih ljudi ovog kluba, koji su izrazili želju da je puste na jednoj od utakmica Premiershipa.

U razgovoru za portal Klix.ba, ovaj Mostarac nam otkiva kako je klub sa Old Trafforda njegova velika ljubav još iz djetinjstva. United je, kaže, razlog zašto je zavolio nogomet kao sport.

"Već tada, prije 17 godina, igrom su bili ispred svog vremena. Kad si dijete, uvijek tražiš idola, pobjednika... Onda se u nešto zaljubiš, pa ta ljubav samo dodatno jača kako vrijeme prolazi", kaže Mario na početku našeg razgovora.

Iako svi misle kako je operski pjevač, Mario kaže da to nije, ali da je školovan za pjevanje.

"Tehnika pjevanja se stječe godinama i održava redovnim probama, kao u sportu recimo, sportaš ako ne trenira gubi status prvotimca", pojašnjava ovaj Mostarac.

Do sada je napravio nekoliko pjesama koje su, svaka zasebno, nastale iz ljubavi prema nečemu, tako i ova o nogometnom klubu.

"Napisao sam tekst prije dvije godine i zamislio muzičku pozadinu. Prije mjesec dana sam počeo raditi aranžman, produkciju i snimanje vokala. Kompletnu pjesmu sam radio u svojoj toploj sobi, možda zvuči malo nevjerovatno, ali je istinito. Nemam muzički studio ,jer to je skupa djelatnost, ali koristim maksimum onoga što imam, najviše se baziram na nekoliko dobrih programa koje koristim za rad", kaže Mario.

Otkad je prije tri-četiri dana postavio pjesmu na svoj YouTube kanal, pregledalo ju je skoro 15 hiljada ljudi. Među njima su, najvjerovatnije, i uposlenici kluba sa Old Trafforda koji su našem sagovorniku javili kako im se pjesma sviđa i da im je treba poslati.

"Oni će je proslijediti na Old Trafford i postoji mogućnost da bude emitirana na Teatru snova. Samim tim bi se ostvario i moj životni san", kaže Mario.

Na pitanje kako komentariše ovu sezonu u Premiershipu i učinak Uniteda, Mario kaže kako je bila dosta promjenjiva.

"Izmjenjivali smo se sa gradskim rivalom na čelu tabele. Pet-šest kola prije kraja smo imali osam bodova prednosti i bojao sam se 'nagazne mine' koju bi City mogao iskoristiti. To se i desilo, mada još nije gotovo. Bio sam tužan nakon utakmice sa Evertonom, a posebno nakon utakmice sa gradskim rivalom. Onda se sjetim tih silnih trofeja pa mi se vrati osmijeh na lice", kaže na kraju Mario Zovko.