Dodatna usluga
151

Mostar zbog letova za Zagreb uvodi besplatnu autobusnu liniju do aerodroma

G. Š.
Za oživljavanje mostarskog aerodroma u cilju promocije redovne zračne linije Mostar - Zagreb - Mostar koja počinje s prometovanjem u srijedu 3. maja, preduzeće Mostar Bus uvodi besplatnu autobusnu liniju za prevoz putnika od grada do aerodroma i nazad.

Polasci autobusne linije će biti prilagođenu dolascima i odlascima aviona, tri puta sedmično, pa su tako polasci iz smjera grada prema mostarskom aerodromu najavljeni ponedjeljkom i petkom u 4:30 sati i srijedom u 11:30 sati.

Linija kretanja u navednim terminima je hotel Mepas, hotel Mostar, Španski trg, Musala, Autobusna i željeznička stanica, Centar 2, Vrh Avenije, Ekonomska škola, Rondo, hotel Verso, Šemovac, Lučki most, Zračna luka Mostar.

Polasci iz smjera mostarskog aerodroma prema gradu su ponedjeljkom i petkom u 00:30 sati i srijedom u 13:00 sati, a linija kretanja je aerodrom, Lučki most, Bulevar, Rondo, Ekonomska škola, Vrh Avenije, hotel Mepas, hotel Mostar, Španjolski trg, Musala.

Ova dodatna usluga preduzeća Mostar Bus će biti dostupna tokom cijelog trajanja redovne zračne linije Mostar-Zagreb-Mostar za koju Grad Mostar izdvaja miliona KM subvencije kako bi se omogućilo lakše povezivanje s ostalim letovima širom Evrope.