{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar za Srebrenicu: Skok bez aplauza kao sjećanje na žrtve genocida

Piše: R. D./Klix.ba
11.7.2018. u 11:41
1.024
29
Mostar za Srebrenicu: Skok bez aplauza kao sjećanje na žrtve genocida
1.024
 
Tišina i muk dominiraju danas mostarskim Starim Gradom, građani grada na Neretvi, ali i brojni turisti sjećaju se žrtava Srebrenice. Skokom bez aplauza i bacanjem 35 cvjetova u rijeku na simboličan način odata je počast srebreničkim žrtvama.
Saša Oručević iz Kluba skakača u vodu "Mostari" kazao je kako ove, kao i svih ranijih godina, skakači urade najmanje, ali i najviše što mogu – skokom bez aplauza obilježe godišnjicu genocida u Srebrenici.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba"Ovim šaljemo poruku iz Mostara da se Srebrenica nikad nikome ne ponovi. Skok bez aplauza je jednostavna simbolika, odaje se počast svim žrtvama, a to je i obaveza svih nas", kazao je Oručević.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba


Skok bez aplauza izveo je tridesetdvogodišnji skakač Ermin Sarić kojem je to osmi put da skače za Srebrenicu. Kazao je kako su to najvažniji skokovi u njegovom životu.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba


"Ovaj datum za mene je najvažnija opomena da se takvo nešto nikad više ne ponovi, a Srebrenica i ne zaboravi. Ne mogu shvatiti kako je to neko mogao učiniti. Ovaj skok posvećujem svim žrtvama Srebrenice, ali i borcima Armije RBiH i borcima Mostara koji su dali život za Mostar, most i skakače", kazao je Ermin Sarić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: