{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar: Veliki požar na Gubavici i Pijescima, sve vatrogasne snage na terenu

21.8.2017. u 17:48
21.8.2017. u 18:58
43
20
Mostar: Veliki požar na Gubavici i Pijescima, sve vatrogasne snage na terenu
43
Veliki požar koji se aktivirao u toku dana na platou sela Gubavica i Pijesci zaprijetio je kućama i stanovništvu te ugrozio odvijanje saobraćaja na relaciji Mostar – Domanovići preko Gubavice.
"Na terenu Gubavica – Pijesci nalazi se devet vozila i sve od ljudstva s kojima raspolažemo. Jako je teška sitacija, a u pomoć su nam pristigle i jedinice dobrovoljnih vatrogasaca DVD Buna i Blagaj", saopštili su za Klix.ba iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Požari na lokalitetu Gubavice aktivni su zadnjih nekoliko dana, ali požar nije imao intezitet kao što je to danas. Jak vjetar koji danas puše u Hercegovini i ovdje radi glavni problem prilikom gašenja. Mještani u gašenje kreću saominicijativno, ali nisu sami, kako saznajemo na terenu je 28 vatrogasaca.

Sela Gubavica i Pijesci su razbijenog tipa, a kuće su okružene gustom vegetacijom, tako da je posao vatrogascima makimalno otežan. U selu Stanojevići, koje se nalazi na pravcu širenja jednog kraka požara od Gubavice ka Pjescima, vatrogasci su se pregrupirali nastojeći presjeći sačuvati kuće, ali i spriječiti njegovo dalje širenje.

Kako saznajemo od dispečera u PVJ Mostar, aktivan je požar i kod sela Kokorina na platou Podveležja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: