BiH
0

Mostar u utorak dobiva gradonačelnika?

FENA
Nastavak sjednice Gradskog vijeća Mostara, na kojoj bi se trebao izabrati novi gradonačelnik, održat će se u utorak, 10. veljače, u 13 sati, odlučeno je na današnjem kolegiju Gradskog vijeća.

Bit će to treći nastavak sjednice na kojem će se u trećem krugu glasovanja odlučivati o novom mostarskom gradonačelniku.

U prvom krug glasovanja svoje kandidate za gradonačelničko mjesto istaknuli su HDZ BiH, Narodna stranka Radom za boljitak, SDA i SDP. U drugi krug prošli su Suda Hasandedić (SDA) i Ljubo Bešlić (HDZ BiH), no ni u drugom krugu ni jedan od njih dvojice nije dobio potrebnu dvotrećinsku većinu.

U posljednjem, trećem, krugu glasovanja odlučivat će prosta većina, a u slučaju istog broja glasova mandat će dobiti mlađi kandidat, u ovom slučaju, Ljubo Bešlić.

U Gradskom vijeću Mostara sjedi 35 vijećnika, i to: 12 vijećnika SDA, po 7 vijećnika HDZ-a BiH i Narodne stranke Radom za boljitak, po 3 vijećnika SDP-a BiH i HDZ-a 1990, 2 vijećnika Stranke za BiH 2 te jedan vijećnik HSP-a BiH Đapić-Jurišić.