BiH
0

Mostar: Spremačica iz mrtvačnice uzela sat poginulog mladića i prodala preko interneta

Klix.ba
Suprug uposlenice gradske mrtvačnice Sutina u Mostaru preko internet oglasnika prodao je sat mladića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

J.M. (35) iz Mostara, koja u mrtvačnici radi kao spremačica, privedena je zbog sumnje da je nakon obdukcije tijela Ajdina Ćibe (20), koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u tunelu Salakovac, uzela njegov ručni sat kojeg je kasnije njen suprug prodao.

Otac mladića iz Konjica koji je poginuo u nesreći u tunelu Salakovac 30 juna, prijavio je policiji da među ličnim stvarima njegovog sina nema sata. Nekoliko dana kasnije ugledao je njeg sat na jednom internet oglasniku i odmah ga otkupio, pišu Nezavisne novine.

"Pripadnici Kriminalističke policije su tokom istrage došli do vlasnika profila na internet oglasniku, a kasnije se ispostavilo da je to suprug J.M uposlene u mrtvačnici Sutina. Muškarac je sve priznao policiji", kazali su izvori upućeni u istragu.

Spremačica je izjavila da je tokom čišćenja primijetila da je sat ispao na pod i da nije znala kome pripada. Kako je u teškoj materijalnoj situaciji, odlučila je da ga uzme i proda.

Protiv J. M. pokrenut je kazneni postupak.