Sjednica gradskog vijeća
0

Mostar: Sindikat zaprijetio vijećnicima krivičnim prijavama

FENA/SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara usvojena je Informacija o realizaciji projekata koje financira Svjetska banka kao i Odluka o prihvaćanju kredita Europske investicijske banke za projekt "Vodovod i kanalizacija u Federaciji BiH".

Članovi Gradskog vijeća Mostara nisu prihvatili prijedlog Sindikata Gradske uprave da na dnevni red današnje vanredne sjednice bude uvrštena rasprava o budžetu za 2009. godinu.

Predstavnici sindikata zaprijetili su da će zbog toga podnijeti krivične prijave protiv vijećnika, jer smatraju da se o sporednim pitanjima u gradu ne može raspravljati prije izbora gradonačelnika i usvajanja budžeta za 2009. godinu.

No, danas je usvojena informacija o realizaciji projekta koje financira Svjetska banka.

Kako je priopćeno iz mostarskog Gradskog vijeća, prošle godine je to vijeće donijelo Odluku o osnivanju Javnog poduzeća "Mostar parking". Danas je zaključeno kako je za provedbu ovog projekta neophodno da Gradsko vijeće što hitnije donese odluku o organizaciji, načinu naplate i kontroli parkiranja u Mostaru, zaključak o parkirnim zonama i vremenskom ograničenju trajanja parkiranja, visini naknade za parkiranje i vremenu naplate, zaključak o davanju ovlasti poduzeću za premještanje pogrešno parkiranih vozila i osigura odgovarajući prostor i provede potrebne procedure oko imenovanja organa poduzeća

Tokom današnje sjednice usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju i provođenju Prostornog plana Općine Mostar-Grad Mostar. Usvojena je i Odluka o davanju suglasnosti za izdavanje garancije federalnom Ministarstvu financija za otplatu kredita Svjetske banke za Javno poduzeće "Deponija" d.o.o. Mostar.

Također, donesena je Odluka o pristupanju izradi izmjene i dopune urbanističkog projekta "Španjolski trg", a osnovni cilj izrade izmjene i dopune urbanističkog projekta je usuglasiti urbo-arhitektonsko rješenje Španjolskog trga sa Idejnim rješenjem rekonstrukcije trga kao kružnog prometnog toka. Rok za izradu izmjene urbanističkog projekta je 90 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke, navodi se, između ostalog, u priopćenju.