BiH
3

Mostar se prisjeća: Služene Svete mise povodom godišnjice tragične pogibije četvero studenata

R. D.
(Foto: Klix.ba)
Povodom prve godišnjice tragične nesreće, u kojoj je život izgubilo četvero studenata Sveučilišta u Mostaru, Svete mise služene su večeras u tri mostarske crkve.

Crkva Marije Majke – mostarska Katedrala, Franjevačka crkva sv. Petra i Pavla, te Crkva sv. Ivana Apostola i Evanđelista bile su pune vjernika, posebno mladih i studenata, koji su još jednom odali počast i prisjetili se četvero svojih kolega koji su prije tačno godinu dana izgubili život u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Misu u Franjevačkoj cvrkvi sv. Petra i Pavla je predvodio gvardijan fra Iko Skoko, koji je kazao kako je prošli Advent u Hercegovini bio taman i težak baš zbog ove nesreće i žalosti za studentima.

Domagoja Rose, Tene Vračević, Antonije Šarić i Vjekoslava Božanovića poginuli su prije godinu dana u teškoj saobraćajnoj nesreći sjeverno od Mostara, kad se automobil survao u Neretvu. Stjepan Bošković jedini je uspio isplivati i spasiti se.

Preminuli su bili studenti mostarskog Sveučilišta, svi iz Slavonije, iz okolice Vinkovaca, a nastradali su vraćajući se kući na odmor za božićne i novogodišnje praznike.