BiH
0

Mostar: SDP o teškoj situaciji u HNK-a

FENA
Hercegovačko-neretvanski Kantonalni odbor SDP-a BiH oglasio se saopćenjem za javnost u kojem se navodi kako stranke aktuelne koalicije u HNK-a treba da prestanu zabavljati javnost prepirući se oko toga ko od njih u zadnjih petnaest godina krivlji za trenutno tešku situaciju naših sugrađana.

U saopćenju se ističe kako građani očekuju od predstavnika vlasti da hitno napuste "ucjenjivačku" i dnevnopolitičku retoriku, prevladaju međusobne razlike i kreiraju zajednički realno primjenljiv trogodišnji koalicijski sporazum po ugledu na zemlje iz okruženja, čime bi promijenili trenutnu sumornu realnost.

"Saopštenje HDZ-a 1990. od 31.01.2008. godine o tome kako oni zajedno s koalicijskim partnerima ne snose odgovornost za stanje u HNK-a, predstavlja vrhunac političkog licemjerstva, svjesno obmanjivanje javnosti i podcjenjivanje inteligencije naših sugrađana.

S jedne strane drago nam je da se jedna stranka, kao što je HDZ 1990 stidi postupaka zadnjih petnaest godina u kojim su aktivno sudjelovali kroz nekada zajedničku stranku HDZ, međutim, ono što je šokantno jeste amnezija s kojom HDZ 1990 javno nastupa poričući vlastito postojanje u prethodnom periodu, iako "godina" u imenu stranke neosporno potvrđuje njihovo političko djelovanje od 1990. godine", stoji u saopćenju.