BiH
0

Mostar: Otkriven i uhapšen bombaš iz Franjevačke ulice

FENA
Foto: Mostar
Foto: Mostar
Pripadnici Policijske uprave Mostar uhitili su 24-godišnjeg Milija Palu zbog osnova sumnje da je proteklog vikenda u Franjevačkoj ulici u Mostaru, ispred kafića "Red Corner", bacio ručnu bombu. Nakon privođenja, Pala je priznao da je on počinio to kazneno djelo.

"Nakon što je lišen slobode, Mili Pala je doveden u službene prostorije PU Mostar, gdje je izvršena kriminalistička obrada. Naime, osumnjičeni je dana 7. 6. 2008. godine boraveći u svom stanu, kojom prilikom je konzumirao i opojna sredstva, donio odluku da ode u Franjevačku ulicu te baci ručnu bombu ispred caffe-bara 'Red Corner' za koji je mislio da je vlasnik Dalibor B., s kojim je u prošlosti imao sukoba i nesuglasica", navodi se u priopćenju za javnost MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

U priopćenju se dalje navodi da je Pala, nakon što se uvjerio da je caffe-bar zatvoren i da u unutrašnjosti nema nikoga, ušao u dvorište Medicinske škole, izvadio osigurač iz ručne bombe "kašikara" i preko zida je bacio u pravcu objekta. Nakon toga osumnjičeni se udaljio s lica mjesta.

Nakon što je priznao navedeno kazneno djelo, Pala je dobrovoljno predao tri ručne bombe koje je posjedovao u podrumu svoje zgrade, stoji dalje u priopćenju.

Pala će biti predan Županijskom tužiteljstvu Mostar, a bit će optužen za kaznena djela: izazivanje opće opasnosti, oštećenje tuđe stvari i neovlašteno držanje oružja i eksplozivnih materija.