Javno praćenje meča
1.2k

Mostar okićen hrvatskim zastavama dočekuje večerašnju utakmicu

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Utakmica četvrtfinala Svjetskog prvenstva Hrvatska - Rusija koja se igra večeras u 20 sati u ruskom gradu Sočiju mnogo pažnje privlači i u Mostaru. Neke ulice Grada na Neretvi okićene su hrvatskim zastavma i navijačkim obilježjima, a organizira se i javno gledanje utakmice.

Za razliku od dosadašnjih utakmica Svejtskog prvenstva, koje su se gledale u privatnoj režiji i po baštama brojnih mostarskih kafića i restorana, večerašnja će se moći pratiti i na otvorenom.

Jučer je Gradski odbor HDZ-a BiH pozvao građana na javno gledanje utakmice koje se organizira na Aveniji, preciznije na raskrsnici ulica Stjepana Radića i Kralja Tomislava.

Utakmica će se moći posmatrati s video zida kod zgrade Projektant, a u periodu od 19 do 24 sata biti će potpuno obustavljen saobraćaj na dijelu Ulice kralja Tomislava od poteza križanja s Ulicom kralja Petra Krešimira IV odnosno do objekta Spajalice, te na dijelu ulice Stjepana Radića od tržnog centra Mercator do foto studia Amigo.

Brojni kafići u tom dijelu grada već sada su okićeni navijačkim rekvizitima, te hrvatskim zastavama, a glavna tema svih razgovora je večerašnja utakmica.