BiH
0

Mostar: Održana sjednica Predsjedništva HDZBiH

Sarajevo-x.com
18. januara u Središnjici HDZBiH u Mostaru održana je 8. proširena sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, saopćeno je iz ove stranke.

Na sjednici Predsjedništva HDZBiH raspravljalo se o pripremama za lokalne izbore 2008. u BiH, reformi RTV sustava u BiH, aktivnostima oko donošenja novog Ustava BiH i policijskoj reformi.

Predsjedništvo HDZBiH će na svojoj narednoj sjednici usvojiti strategiju, te plan i program aktivnosti za predstojeće lokalne izbore 2008. u BiH nakon što od predsjednika županijskih odbora HDZBiH, Regionalnog odbora HDZBiH Sjeverozapadna Bosna i Organizacije HDZBiH za Distrikt Brčko dobije koncepciju strategije za lokalne izbore 2008. u njihovim sredinama.

Središnji izborni stožer HDZBiH činit će članovi Predsjedništva HDZBiH i predsjednici županijskih odbora HDZBiH. Predsjedništvo HDZBiH će na svojoj narednoj sjednici imenovati članove Provedbenog izbornog stožera HDZBiH za lokalne izbore 2008.

HDZBiH će kroz institucije na svim razinama vlasti u BiH učiniti sve da hrvatskom narodu u BiH osigura radio i TV na hrvatskom jeziku koji bi se financirali na isti način kako se financira javni RTV sustav.

Predsjednik HDZBiH dr. Dragan Čović informirao je članove Predsjedništva HDZBiH o dosadašnjim i predstojećim aktivnostima oko donošenja novog Ustava BiH, a članovi Predsjedništva HDZBiH Mijo Krešić i Bariša Čolak informirali su nazočne o tijeku procesa koji se tiče policijske reforme u BiH.