Izvjesno
0

Mostar ni danas neće dobiti gradonačelnika?

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Vijećnici Socijaldemokratske partije (SDP) u Gradskom vijeću (GV) Mostara na današnjoj sjednici tog vijeće neće podržati ni Suada Hasandedića ni Ljubu Bešlića za gradonačelnika Mostara, kazao je u izjavi za FENU predsjednik mostarskog SDP-a Zoran Perić.

"Mi razmišljamo hoćemo li uopće doći na današnju sjednici jer više nema nikakvog smisla zakazivati sjednice GV-a, a unaprijed se zna da neće biti izabran gradonačelnik", kazao je Perić.

On je dodao kako je to svjesno izazivanje krize od strane SDA i HDZ-a.

"U ovom trenutku SDP zanima samo da se što prije donese proračun, a političke imaginacije oko izbora gradonačelnika koje stalno prakticiraju HDZ i SDA i njihovi sateliti uopće nas na zanimaju", kazao je Perić, ponovivši još jednom da se proračun ne može usvojiti bez glasova SDA.

Kandidat SDA za gradonačelnika Mostara Suad Hasandedić upozorio je još jednom na kršenje sporazuma koji je njegova stranka popisala sa SDP-om, Narodnom strankom Radom za boljitak i Strankom za BiH

"Oni krše potpisani sporazum sa SDA i ne žele da podrže našeg kandidata tako da danas vjerojatno gradonačelnik neće ni biti izabra", kazao je Hasandedić.

On je još jednom ponovio kako donošenje proračuna prije izbora gradonačelnika ne dolazi u obzir.

Prvo se mora izabrati gradonačelnik, pa tek onda donijeti proračun, kazao je Hasandedić te dodao da njegova stranka radi na proračunu i vrši sve pripreme kako bi on nakon izbora gradonačelnika što prije bio donesen.

Hasandedić je također ponovio da njegova stranka ne pristaje ni na kakve ucjene te da nema govora o promjeni Statuta grada Mostara.

"Mislim da nema govora o promjeni Statuta grada Mostara. Njega je donio OHR-a i jedino ga on može mijenjati", istaknuo je Hasandedić.