BiH
0

Mostar: Nema sumnje na pojavu bruceloze

FENA
Odjel za ekonomiju, komunalne i inspekcijske poslove grada Mostara obavještava javnost da do sada ne postoji ni jedna prijava, sumnja ili dojava građanina ni mjerodavnih veterinara na pojavu bruceloze.

U proteklom razdoblju veterinarske stanice Mostar i Bišće Polje dijagnosticirale su 3 600 životinja koje borave na teritoriju grada Mostara, od čega je za oko 70 životinja dobiven pozitivan rezultat.

Oboljele životinje potječu s dva različita posjeda gdje su odmah provedene mjere za sprječavanje i širenje bolesti. One su po nalogu glavnog federalnog veterinarskog inspektora eutanazirane, neškodljivo uklonjene, izvršena je pooštrena dezinfekcija objekta, dvorišta te predmeta s kojima su bile u dodiru.

Posjedi su pod stalnim nadzorom mjerodavnih veterinara i veterinarskog inspektora sve do dobivanja statuta službeno slobodan od bruceloze.

Veterinarska inspektorica Karmela Ivanković moli građane Mostara da ne šire dezinformacije, niti lažne uzbune, koje u ovakvim slučajevima samo štete i ometaju rad veterinara na terenu, a izazivaju nepotreban strah i paniku među građanima, navodi se u obavijesti.