BiH
0

Mostar: Hrvati i rat u BiH 1991-1995

FENA
U organizaciji Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (HZHB) danas je u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru održan okrugli stol na temu "Hrvati i rat u BiH 1991-1995".

Tom prigodom o ratu u BiH govorili su, uz ostale, bivši predsjednik HZHB-a Krešimir Zubak i sadašnji predsjednik HZHB-a Vladimir Šoljić.

Ovo je prigoda da nakon nekog vremena o ratu u BiH našto kažu ljudi koji su cijeli rat proživjeli u ovoj zemlji i koji su na neki način sudjelovali u njemu, kazao je Predsjednik HZHB-a Vladimir Šoljić te izrazio zadovoljstvo što ni jedan hrvatski dužnosnik koji je bilo na političkom čelu, poslije izbora nije bio optužen ni za kakve zločine.

Po njegovom mišljenju, o ratu i BiH izneseno je mnogo netočnosti, te da se ratna događanja mogu promatrati iz više kutova.

Ovdje nisu sukobi samo tri interesa, ima ih mnogo više, istaknuo je Šoljić te dodao: "Puno se toga prelamalo preko ovih područja i da je sve to bilo lako riješiti, već bi se riješilo. Ali nadam se da će doći sve na svoje te da ćemo krenuti ka mirnijoj luci kao što je Europa".