{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar: Grad u kojem su i zastave naopake

S
24.11.2009. u 16:56
0
74
Mostar: Grad u kojem su i zastave naopake
0
Dug je put bio dok nije izabrano rješenje na koje su se svi najmanje valjda bunili tako da našu državu trenutno predstavlja plavo-žuta kombinacija sa bijelim zvijezdama. U gradu Mostaru, sve je naopako, pa i zastave, kaže naš čitatelj iz Hercegovine koji nije želio otkriti svoje ime i dodaje:
'Ne bih da ulazim u simboliku i u to da li te zvijezde predstavljaju težnju ka Evropskoj uniji ili možda narod koji od ovakvih vođa vidi sve zvijezde. Ono što sam primjetio je da ta zastava vrlo često doživljava takva skrnavljenja i nepoštovanja da mi je nekad prosto bude žao.

Naime, u onoj državi smo u školi učili o tome kako "plava ide gore jer predstavlja nebo, bijela u sredinu jer predstavlja vazduh, a crvena ide zadnja jer predstavlja krv koja je prolivena da bi se napravila ta država“. To smo sve naučili u školi i male su šanse da bi neko mogao pogriješiti ili zastavu okrenuti naopako.

Međutim, danas nas niko ne uči kako tačno treba da izgleda aktuelna zastava i kako se sve može okrenuti a da to ne bude naopako. I zbog toga se dešava da na sve strane imamo naopako okrenute, od bandera, do izloga po radnjama, čak i na TV-u sam sinoć vidio u nekoj špici zastavu okrenutu naglavačke!

I sve mi to ide na živce jer me konstantno bode u oči. Mogu da shvatim da neki gazda u radnji ne zna kako se po pravilu okreće zastava, ali da ljudi koji sjede na televiziji ne znaju to mi je već pretjerano.'

Evo primjera u Mostaru. Grad je konačno dočekao da bude okićen zastavama države Bosne i Hercegovine za dan njene državnosti, barem njegova istočna strana. No, i one koje su postavljene okrenute su naopako!!!

Čak su i zastave na ministarstvima i službenim zgradama okrenute „naglavačke“!

Građani komentarišu da je u gradu koji već više od 400 dana nema gradonačelnika sve naopako, pa i zastave!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: