{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar dobio najljepše šetalište u BiH

F
11.6.2013. u 22:06
6
126
Mostar dobio najljepše šetalište u BiH
6
U Mostaru je večeras svečano otvorena ulica Nikole Šubića Zrinskog, koja se proteže od Španskog trga do Trga hrvatskih velikana.
Projekt rekonstrukcije šetališta vrijedan je preko 1.120.000 KM, a  finansiralo ga je federalno Ministarstvo prometa i komunikacija, koje je za popločavanje izdvojilo 800 hiljada KM, UNDP je za javnu rasvjetu i klupe izdvojio 100.000 KM, a Grad Mostar je za podzemne instalacije, hidraulične zapreke, zelenilo i nadzor nad radovima dao 220 hiljada KM. 

Spomenutim projektom zaokružena je cjelina sa Španskim trgom, projektom vrijednim 1.400.000 KM od čega je Grad Mostar osigurao 250 hiljada maraka, a ostalo je donirala Vlada Španije. 

Šetalište su svečano otvorili mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, španska ambasadorica u BiH Aurora Meija, predstavnik UNDP-a Jurij Afanasijev te federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić.

Meija je istaknula kako joj je drago boraviti u Mostaru jer on za građane Španije ima poseban značaj. Izrazila je zadovoljstvo što je Španski trg mjesto susreta, odmora i povezanosti.

Obraćajući se prisutnima, Afanasijev je kazao kako je za njih iz UNDP-a najvažnije da ovu ulicu vide punu ljudi, punu mladosti.

Prema riječima federalnog ministra Bijedića, Mostar je dobio jedno od najljepših šetališta u BiH. Osvrnuo se na ratno vrijeme kada je grad pretrpio veliko razaranje naglasivši pritom kako je Mostar zaslužio da zablista. "Završen je jako važan projekt i još jedno obećanje je ispunjeno", istaknuo je Bijedić.

I mostarski gradonačelnik istaknuo je kako je Mostar spomenutim projektom dobio najljepše šetalište u BiH.

"Šetalište i Španski trg će svakako trajno povezati građane Mostara s građanima Španije, ali i ostalih djelova svijeta. Spomenik na trgu će podsjećati sugrađane , ali i sve prolaznike na nesebičnu žrtvu koju su dali španski pripadnici u mirovnoj misiji u Mostaru u BiH tokom proteklih 20 godina", istaknuo je Bešlić.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: