|

Mostar: Djeca s posebnim potrebama obradovana računarima

Mostar: Djeca s posebnim potrebama obradovana računarima
0
Klix.ba
29.11.2013. u 20:16
10
komentara
0

dijeljenja
Mostar: Djeca s posebnim potrebama obradovana računarima
U Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" u Mostaru danas je upriličena primopredaja računara za potrebe djece i mladih ovog centra.
Računarsku opremu, koja će se koristiti u kabinetima i učionicama Centra, donirali su prijatelji Mostara iz Švedske: općina Enköping i Martin Ancons, predsjednik Privredne komore Švedske za jugoistočnu Evropu, kao njihovi partneri iz Mostara: SVENOR – prijatelji Švedske i Norveške, Privredna komora Mostar, te dvije članice Komore: Lasta travel d.o.o. Mostar i Unis Telekomunikacije d.d. Mostar.

Djeca i mladi iz Centra ''Los Rosales'' pritom su izveli prigodan kulturno-zabavni program, zahvalivši se na računarima i dolasku gostiju u njihov centar.Kako je istaknula direktorica centra Aida Milavić, ukupno je Centru donirano 16 kompleta računara, čime je opremljen jedan informatički kabinet, dok su preostali računari instalirani u učionicama i drugim prostorima u kojima djeca i mladi iz ovog centra borave, uče i zabavljaju se.

Predstavnici Komore i SVENOR-a su obećali da će i dalje u svojim aktivnostima nastojati da se animira što veći broj ljudi koji Centru na bilo koji način mogu pomoći.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...