{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar: Čović se susreo s Rycroftom i Ramsdenom

F
FENA
3.12.2007. u 15:26
0
0
Mostar: Čović se susreo s Rycroftom i Ramsdenom
0
Mostar: Čović se susreo s Rycroftom i Ramsdenom
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Mostaru s britanskim veleposlanikom u Bosni i Hercegovini Matthewjem Rycroftom i britanskim veleposlanikom u Hrvatskoj Johnom Ramsdenom.
Tijekom susreta bilo riječi o aktualnim političkim prilikama u BiH i parlamentarnim izborima u Republici Hrvatskoj, aktivnostima oko donošenja novog Ustava BiH, Mostarskoj deklaraciji, Akcijskom planu implementacije te deklaracije.

Također je bilo riječi o predstojećim razgovorima predstavnika stranaka s hrvatskim predznakom koje su potpisale Deklaraciju u Kreševu, te skorom potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruženju EU.

"Otvaranjem razgovora o ustavnoj reformi, odnosno donošenju novoga Ustava BiH prejudicirat ćemo sva druga reformska rješenja. Tada ćemo izbjeći sve moguće sukobe oko nadležnosti države i nižih razina koje se otvaraju kod svakog pitanja. Mislim da je prigoda svima iskoristiti slijedećih sedam mjeseci i donijeti novi Ustav BiH", istaknuo je Čović.

"Nama treba partnerstvo i povjerenje šest domaćih političara, a međunarodna zajednica nam treba osigurati pomoć", kazao je Čović i dodao kako će se u idućim danima nastaviti razgovori predstavnika stranaka s hrvatskim predznakom koje su potpisale Deklaraciju u Kreševu.

"Uvjeren sam kako ovoga puta u tome dokumentu moramo ugraditi puno elemenata koji bi bili temelj novoga Ustava BiH", zaključio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: