Od 16. do 23. jula 2023.
79

Mostar će iduće godine biti domaćin 20. Svjetskog prvenstva za mlade u mušičarenju

G. Š.
Mostar će naredne godine biti domaćim 20. Svjetskog prvenstva za mlade u mušičarenju, što će najveći grad na Neretvi u periodu od 16. do 23. jula 2023 . godine mapirati u još jedan od svjetskih sportskih događaja.

Tim povodom je gradonačelnik Mostara Mario Kordić je u Gradskoj vijećnici Grada Mostara održao sastanak s predstavnicima Sportsko-ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine i Udruženja sportskih ribolovaca "Neretva 1933" iz Mostara.

Govorilo se o organizaciji i značaju 20. Svjetskog prvenstva za mlade u mušičarenju koje će se održati u periodu od 16. do 23. jula 2023 . godine u Mostaru.

Kako je istaknuto, Mostar je izabran za domaćina osmodnevne sportske manifestacije Odlukom Upravnog odbora Sportskog ribolovnog saveza BiH na osnovu natječaja za izbor domaćina – suorganizatora 20.Svjetskog prvenstva u mušičarenju za mlade, kao najbolji kandidat.

Zadovoljan zbog činjenice da će Mostar biti domaćin ovog velikog događaja gradonačelnik Kordić je obećao svesrdnu podršku aktivnosti oko same organizacije Svjetskog prvenstva u mušičarenju.

Manifestacija koja će se održati kroz osam julskih dana naredne godine bez sumnje će imati veliki značaj za turističku i ekonomsku sliku toga grada.