|

Mostar će biti domaćin najvećeg andragoškog skupa u Jugoistočnoj Evropi

Mostar će biti domaćin najvećeg andragoškog skupa u Jugoistočnoj Evropi
118
Klix.ba
17.10.2016. u 22:41
14
komentara
118

dijeljenja
Mostar će biti domaćin najvećeg andragoškog skupa u Jugoistočnoj Evropi
DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu, a pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, organizira Drugu međunarodnu konferenciju "Gradimo mostove u obrazovanju odraslih".
Konferencija se održava u Mostaru od 20. do 23. oktobra 2016., a na njoj će učestvovati više od 80 osoba iz Bosne i Hercegovine, regiona, Evrope i svijeta, među kojima su vodeći teoretičari, istraživači i praktičari iz oblasti andragogije.

Cilj konferencije je napraviti pregled aktuelnog stanja, te pronaći adekvatne modele za unapređivanje prakse i saradnje u oblasti obrazovanja, učenja i obuke odraslih u Jugoistočnoj Evropi s fokusom na definiranje prioriteta za naredni period. Prva Konferencija održana je u Sloveniji 2015. godine, a odlukom učesnika te Konferencije, Mostaru je pripala čast da bude domaćin druge Konferencije "Gradimo mostove u obrazovanju odraslih".

Inače, DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu od 2000. godine djeluje u okviru projekta "Razvoj obrazovanja odraslih u Jugoistočnoj Europi".

Zahvaljujući podršci Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj SR Njemačke (BMZ), te mnogobrojnim partnerima u zemlji i regiji, DVV International- Ured za BiH nastoji unaprijediti djelovanje nadležnih sektora i organizacija, razviti političke strukture, te poticati profesionalnost u teoriji i praksi obrazovanja, učenja i obuke odraslih.

Više informacija o Konferenciji i radu DVV International - Ureda za BiH možete naći na web stranici i na Facebooku.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...