Sarajevo
49

Most u Halilovićima i dalje u lošem stanju, nema naznaka skore rekonstrukcije

Piše: M. A.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Iako je prošlo nešto više od mjesec otkako se obrušila desna strana mosta u sarajevskom naselju Halilovići, još uvijek nisu poduzete adekvatne mjere kako bi se pristupilo sanaciji ovog odavno oštećenog mosta.

Naime, preko ovog mosta u Halilovićima svakodnevno prelazi stotine motornih vozila, kako putničkih tako i teretnih, što predstavlja veliku opasnost za vozače i pješake koji se kreću u njegovoj blizini.

Neposredno nakon obrušavanja desne strane mosta na teren su izašli pripadnici Direkcije za ceste KS i Sarajevogasa, koji su područje obilježili žutom trakom, a uviđaj su napravile i nadležne ekipe iz MUP-a KS, Elektroprivrede i Općine Novi Grad. Na mostu se nalaze i znakovi koji označavaju radove na putu, ali stanje na terenu još uvijek je isto kao i na dan obrušavanja.

Kako nam je još ranije saopćeno iz Direkcije, koja je nadležna za sanaciju mosta, proces rekonstrukcije trebao je davno započeti.

Odvijanje saobraćaja u ovom dijelu grada i dalje je otežano, a nerijetko dolazi i do mimoilaženja teretnih vozila na mostu, što direktno ugrožava sigurnost vozača.