{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Morgan Freeman će glumiti Nelsona Mandelu

Klix.ba
9.1.2003. u 02:50
0
0
Morgan Freeman će glumiti Nelsona Mandelu
0
Morgan Freeman će glumiti Nelsona Mandelu
Morgan Freeman će glumiti Nelsona Mandelu u filmskoj verziji autobiografije bivšeg predsjednika Južne Afrike. Film bi trebao režirati Pakistanac Shekhar Kapur koji je režirao filmove The Four Feathers i Elizabeth. Kako bi Freemanu pomogao da se pripremi za ulogu, Mandela je pristao naći se s njim svaki put kad jedan od drugog budu udaljeni 160 km. Morgan Freeman je izjavio sljedeće: "Veoma sam počastvovan i preplašen da neću uspjeti predstaviti ovog nevjerovatnog čovjeka u potpunosti."
Režiser Kapur je objavio neke detalje ovog projekta, koji je zasnovan na Mandelinoj autobiografiji Long Walk To Freedom. Govoreći o Mandeli, koji je predsjednik Južne Afrike bio od 1994. do 1999. godine, Kapur je rekao sljedeće: "On je spiritualni vođa, poput Gandhija. On ne treba voditi krvavu bitku da bi pobijedio."

Scenario za film će napisati William Nicholson, a film će producirati najrespektabilniji južnoafrički producent Anant Singh. Morgan Freeman najvjerovatnije neće imati problema s ovom ulogom – 1994. godine je bio nominovan za Oscara za svoju ulogu zatvorenika koji služi doživotnu robiju u filmu The Shawshank Redemption.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: