{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Moralni krah policije i pravosuđa"

F
22.4.2009. u 13:59
0
58
"Moralni krah policije i pravosuđa"
0
"Moralni krah policije i pravosuđa"
Alija Behmen, Foto: Sarajevo-x.com
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen izražava najoštriji protest zbog jučerašnjeg napada na građanku M.S. i novinarku FTV-a Vildanu Duran u dvorištu Suda BiH.
"Jedan osuđeni kriminalac jučer je ponizio sve nas miroljubive građane Sarajeva i BiH u prisustvu Sudske policije, čija je reakcija bila zakasnjela i nedopustivo mlaka", smatra Behmen.

Navodi kako je ovo samo posljednji u nizu primjera koji zorno pokazuju da su građani, kada je riječ o zaštiti njihovih elementarnih prava, prepušteni sami sebi.

Činjenica da se kriminalac osuđen za organizovani kriminal, trgovinu ljudima i prostituciju na sudskom ročištu pojavljuje s tjelohraniteljem, fizički maltrerira ljude u krugu Suda i potom iz zgrade slobodno išeta jasno pokazuje do koje se mjere nemoral političkog vrha zemlje proširio u sve pore našeg društva, navodi Behmen u saopćenju za javnost.

Ističe kako građani Sarajeva i BiH nisu dužni trpjeti ovaj teror, a policija mora uvijek i svuda stati u zaštitu građana i poreskih obveznika koji je plaćaju.

"Želim ovom prilikom još jednom pozvati sve građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine da zajedno počnemo raditi na izgradnji države u kojoj će se kriminalci plašiti policije, a ne obratno", poručuje Behmen.

On kaže da kao gradonačelnik Sarajeva ne može učiniti ništa više od toga da uputi svoj moralni protest i pozove na odgovornost i službenike Sudske policije i njihove pretpostavljene, te političke šefove koji su dopustili zlostavljanje u zgradi koja bi trebala biti posljednje utočište pravde u ovoj zemlji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: