{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Mora se zaustaviti aktuelna vlast u RS-u"

F
6.12.2009. u 17:04
0
14
"Mora se zaustaviti aktuelna vlast u RS-u"
0
"Mora se zaustaviti aktuelna vlast u RS-u"
Predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić optužio je danas aktulenu vlast u RS-u za “srljanje, rasipništvo, bahatost, nepotizam, improvizacije i neodgovornost” te poručio da je zadatak svih opozicionih snaga da zaustave takvu aktuelnu vlast.
“Zadatak svih onih koji nisu vlast mora biti da se ovakva vlast zauzda i zaustavi, i da, bez ikakvih kalkulacija, jasno daju do znanja vladajućoj oligarhiji da postoji nepokolebljiva odlučnost da se jednom za svagda društvo oslobodi despotizma i jednoumlja”, kazao je Čavić obraćajući se delegatima na Prvom kongresu DP-a, na kojem je jednoglasno izabran za predsjednika.

Ističući da vladajuće partije u RS-u „žele da društvo bude pasivno, ravnodušno, marginalizovano i poslušno“, on je optužio entitetsku vlast i da “navodnu zaštitu RS-a temelji na negaciji svega što nije RS ili na negaciji svakoga ko nije njihov istomišljenik”.

Čavić je podsjetio i da je sadašnja vlast RS-a svoj mandat počela s obećanjima o ogromnim investicijama, ali da je „uvela RS u teško ekonomsko stanje, dok će se tek pokazati efekti 'nezajažljive rastrošnost aktuelne vlasti'“.

Predsjednik DP-a je naveo da je politička pripadnost osnovni kriterij za izbor rukovodilaca u institucijama vlasti i javnim preduzećima, uz ocjenju da su „pod političkim utjecajem i policijske strukture i dio pravosuđa u ovom entitetu“.

Svakodnevnica u RS-u je, tvrdi, i utjecaj na javne medije i dio privatnih medija, kao i politički pritisak na slobodne medije.

Na Prvom kongresu DP-a, kojem je prisustvovalo 980 delegata, izabran je i Glavni odbor partije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: