{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Moore: SAD podržava BiH na uspostavi nepristrasnog sudstva

F
29.6.2012. u 13:55
0
2
Moore: SAD podržava BiH na uspostavi nepristrasnog sudstva
0
Moore: SAD podržava BiH na uspostavi nepristrasnog sudstva
Jonathan Moore
Službenicima sudske policije iz Federacije i Republike Srpske koji su bili polaznici obuke o temi sigurnosti pravosuđa, danas su u prostorijama Policijske akademije uručeni certifikati o uspješnom završetku ovog kursa.
Dvosedmičnu obuku održanu u okviru ICITAP programa za BiH pohađala su 32 službenika sudske policije, a kuriozitet ovog treninga bili su predavači, maršali SAD-a.

Svečanoj dodjeli certifikata prisustvovao je i predsjednik Vrhovnog suda RS-a Želimir Barić koji je u obraćanju sudskim službenicima i ostalim gostima istakao da sudski policajci obavljaju častan, odgovoran i težak posao.

"Ovaj kurs je bio prilika da s maršalima SAD-a, ali i međusobno, razmijenite iskustva, družite se i kreirate nova prijateljstva", rekao je Barić.

Riječi pohvale za uspješno završenu obuku sudskim policajcima je uputio i zamjenik ambasadora SAD-a u BiH Jonathan Moore.

"SAD podržavaju sve napore BiH na uspostavljanju vladavine zakona i nepristrasnog sudskog sistema. Primarna uloga sudske policije je da štiti pravosudni sistem. Suci u tužitelji ne smiju biti izloženi pritiscima, prijetnjama i zastrašivanju", potcrtao je Moore.

Dodao je da sudski policajci uprkos nedostatku finansijskih sredstava i kadrova, profesionalno obavljaju svoj posao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: