{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Moore: Izvanredna saradnja Suda BiH i OSCE-a ključ uspjeha

F
10.9.2015. u 21:29
3
12
Moore: Izvanredna saradnja Suda BiH i OSCE-a ključ uspjeha
3
Moore: Izvanredna saradnja Suda BiH i OSCE-a ključ uspjeha
Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasador Jonathan Moore sastao se danas s predsjednicom Suda Bosne i Hercegovine Meddžidom Kreso te sudijama Minkom Kreho i Davorinom Jukićem, sa kojima je razgovarao o dugogodišnjoj saradnji ove dvije institucije.
- Želim još jednom iskazati zahvalnost Sudu BiH, kao i predsjednici Kreso na izvanrednoj dugogodišnjoj saradnji sa Misijom OSCE-a, a posebno na omogućavanju nesmetanog pristupa materijalima i stavljanju na raspolaganje ljudskih i tehničkih resursa sutkinji Joanni Korner, koja, uime OSCE-a, obavlja nezavisnu analizu - kazao je Moore.

Ovom prilikom, Moore je naglasio kako je OSCE u realizaciji svojih aktivnosti od početka uživao podršku Suda BiH, koji uvažava odluke VSTV-a iz 2006. godine, te je oduvijek bio otvoren za monitore Misije OSCE-a, koji prate procesuiranje predmeta ratnih zločina pred ovim Sudom, saopćeno je iz OSCE-a.

- Bezrezervna podrška Suda BiH je doprinijela ostvarivanju mnogih projekata i ciljeva OSCE-a, te nam je izuzetno drago što smo na današnjem sastanku uspjeli razjasniti nesuglasice koje su se proteklih dana pojavile u javnosti, a odnose se na ove dvije institucije - dodao je je Moore.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: