{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Moore i Tillman u posjeti Graničnoj policiji BiH

F
24.8.2009. u 13:34
0
0
Moore i Tillman u posjeti Graničnoj policiji BiH
0
Moore i Tillman u posjeti Graničnoj policiji BiH
Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Vinko Dumančić razgovarao je danas s novoimenovanim zamjenikom šefa misije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Jonathanom M. Mooreom i direktorom ICITAP-a u BiH Jamesom Tillmanom.
Zamjenika ambasadora SAD-a u BiH Jonathana Moorea, direktor Dumančić je informirao o organizaciji i funkcioniranju i o rezultatima i aktivnostima koje provodi Granična policija.

Razgovarano je o dosadašnjoj saradnji s policijskim agencijama, koja je ocijenjena zadovoljavajućom. Istaknuta je i potreba ka njenom daljnjem unapređivanju radi osiguranja blagovremene razmjene relevantnih informacija s agencijama za provođenje zakona, naročito s policijama susjednih zemalja kako bi svojim zajedničkim i usklađenim djelovanjem doprinijele smanjenju prekograničnog kriminala i povećanju sigurnosti u regiji.

Direktor Dumančić je naglasio i značaj usvajanja Zakona o graničnoj kontroli koji je usaglašen s EU standardima i Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o graničnoj policiji, koji je usaglašen sa zakonima iz reforme policije, a na čijem temelju će se raditi njihov novi pravilnik o unutrašnjoj organizaciji, te dodao da GPBiH ulaže znatne napore u što bržem ispunjavanju svih zadataka za liberalizaciju viznog režima za građane BiH.

Zahvalivši im se na posjeti, direktor Dumančić je kazao da su zahvaljujući pomoći vlade Sjedinjenih Američkih Država u različitim donacijama specijalističke opreme i obuci policijskih službenika, uvjeti rada na otkrivanju prekograničnog kriminala poboljšani te da cijene svaku vrstu pomoći i saradnje.

Zamjenik ambasadora SAD-a u BiH Jonathan M. Moore je zahvalio direktoru Dumančiću na dobrodošlici i obećao dalju podršku u radu i razvoju Granične policije BiH, saopćeno je Granične policije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: