{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Monitoring tim Vijeća sigurnosti UN-a boravi u BiH

F
11.5.2006. u 16:21
0
0
Monitoring tim Vijeća sigurnosti UN-a boravi u BiH
0
Monitoring tim Vijeća sigurnosti UN-a boravi u BiH
Vijeće sigurnosti UN-a
Ministar sigurnosti BiH Bariša Čolak uz ministra vanjskih poslova BiH Mladena Ivanića, otvorio je danas pozdravnim govorom sastanak s tročlanim Monitoring timom Vijeća sigurnosti UN.
Monitoring tim Vijeća sigurnosti UN-a boravi u dvodnevnoj posjeti BiH kako bi razmotrio mjere koje naša zemlja provodi u cilju implementacije Rezolucije 1617 Vijeća sigurnosti UN-a, koja se odnosi na talibane i Al-Kaidu.

Osim mjera koje Bosna i Hercegovina provodi u borbi protiv terorizma, sukladno Rezolucijama 1617 i 1267, razgovarano je i o legislativnim i institucionalnim sposobnostima BiH za odgovor na moguće terorističke napade.

Skupu su prisustvovali predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH, državnog i entitetskih tužilaštava, Ministarstva pravde BiH, SIPA-e, DGS-a, Interpola, OSA-e, entitetskih MUP-ova, Uprave za indirektno oporezivanje i entitetskih agencija za bankarstvo i ostalih agencija u čijoj je mjerodavnosti borba protiv terorizma.

Po završetku posjete, Monitoring tim će podnijeti izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a o stanju u Bosni i Hercegovini o pitanju provedbe Rezolucija 1617 i 1267.

U sklopu ovih aktivnosti, Monitoring tim Vijeća sigurnosti UN-a pored BiH, posjetit će i Hrvatsku, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: