{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Moniki Karan-Ilić smanjena kazna za zločine u Brčkom

11.10.2013. u 16:16
0
2
Moniki Karan-Ilić smanjena kazna za zločine u Brčkom
0
Moniki Karan-Ilić smanjena kazna za zločine u Brčkom
Hapšenje Monike Karan-Ilić
Apelacioni sud Brčko Distrikta izrekao je pravosnažnu presudu Moniki Karan-Ilić, osudivši je na dvije i po godine zatvora za zločine počinjene nad civilima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti u Brčkom, javlja BIRN.
Preinačivši prvostepenu presudu kojom je Karan-Ilić osuđena na četiri godine zatvora, Apelacioni sud ju je proglasio krivom po četiri tačke, dok ju je oslobodio krivice za dvije tačke iz prvostepene presude.

Prema presudi, Karan-Ilić je proglašena krivom da je od maja do juna 1992. u logoru “Luka” i Stanici javne bezbjednosti (SJB) Brčko učestvovala u mučenju, nečovječnom postupanju i nanošenju patnji civilima Bošnjacima i Hrvatima.

Karan-Ilić je oslobođena krivice da je u logoru “Luka” jednom prilikom učestvovala u seksualnom zlostavljanju zatočenika, te da je gasila cigare po tijelu zatočenice.

Tužilaštvo Brčko Distrikta je optužnicu protiv Karan-Ilić, koja se sastojala od osam tačaka, podiglo u martu 2012., a prvostepena presuda je donesena u maju ove godine.

Karan-Ilić se od decembra 2011. nalazi u pritvoru u Bijeljini, a vrijeme provedeno u pritvoru bit će joj uračunato u izrečenu kaznu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: