{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Momo i Uzeir u New Yorku

S
2.9.2009. u 11:59
0
0
Momo i Uzeir u New Yorku
0
Momo i Uzeir u New Yorku
Teorije zavjere oduvijek plijene pažnju svojih konzumenata sa lakoćom kojom su iznesene. Tvrdnjama koje su proizašle iz "dubokih analiza" i koje zakratko zainteresuju stručnu javnost u takvoj mjeri, da od količine argumenata i kontrargumenata obični smrtnici doživljavaju totalnu konfuziju da najčešće ni ne znaju kome više vjerovati.
Još od egipatskih faraona pa do visočkih piramida, od blaga Kralja Solomona do Blaga templarskog, od Davinčijevog Koda do Dešifriranog Da Vinčijevog Koda, od Anđela i Demona do Slobodnih Masona, od Vaclava Havela do Bin Ladena. Od Bina Ladena do Abu Hamze, od Bina Ladena do Bosne i Hercegovine... I tu malo zastanimo... Bin Laden i mi... Kako dobro zvuči...

Poznato je da su se u Bosni i Hercegovini obučavale jedinice mudžhedina koje su počinile stravične zločine nad Srbima i Hrvatima, prokletim hrišćanima i to sve u ime Džihada, svetog rata kojim bi islam trebalo ustoličiti kao glavnu svjetsku religiju.
Sveti rat u BiH? Zvuči dobro ali može i bolje....

Poznato je da je nekoliko terorista koji su suludim akcijama napali SAD 11. septembra posjedovali BH pasoše, kao vjerovatno i desetine drugih pasoša, ali nemojmo to sad spominjati. Nije to u ovoj priči toliko bitno... BiH i napad na Ameriku, to zvuči jako interesantno... Ali može još bolje.

Poznato je da je sadašnji član predsjedništva Haris Silajdžić šurovao sa Kuvajćanima, poznato je da je i nekoliko terorista koji su suludim akcijama napali SAD 11. 9. poteklo iz ove arapske zemlje i da su posjedovali BH pasoše.Kao i desetine drugih pasoša.... da, nećemo o tome... Kuvajt i Haris. E to je već interesantna priča za Teoriju. Predsjednik jedne države je možda umiješan u napad na njujorške blizance? Pozovimo eksperte.

Poslije "višegodišnje detaljne analize činjenica o najvećem terorističkom napadu u istoriji" bh. ekspert za terorizam, pardon za antiterorizam Dževad Galijašević došao je do "zastrašujućih" argumenata koji čvrsto potkrepljuju tezu da su ključni detalji napada na Njujork pripremani. U Kairu? Ne, u Sudanu? Ni to, u Teheranu? Blizu... Ni manje ni više napadi na američke "blizance" pripremani su u Sarajevu!

Gdin Galijašević: Za potpuno razumijevanje cijele situacije potrebno je objasniti kakva je firma bila "Unis" i čime se bavila...
Građanin BiH: Pardon, kakva sad dođavola firma "Unis"?
Gdin Galijašević: Firma "Unis" je bila vlasnik popularnih sarajevskih blizanaca, "Mome i Uzeira", arhitektonski identičnih zgrada kao što su bili njujorški blizanci! I na njima je izvođena simulacija akcije napada na Svjetski trgovački centar u Njujorku!
Građanin BiH: Ma nemojte?
Gdin Galijašević: Taj je gigant između ostalog proizvodio različita eksplozivna sredstva, granate i projektile.
Građanin: Aa? Stvarno?
Gdin Galijašević: Da, "Unis" je zapošljavao oko 50 hiljada ljudi. U ratu je tu fabriku kontrolisala Vojska RS....
Građanin Bošnjak: Znao sam, ope' Srbi....
Gdin Galijašević: Ma ne, poslije su je napustili, ali je oprema ostala. Cijela fabrika, zajedno sa neboderima je prodata poslije rata a glavnu riječ u toj prodaji je imao Haris Silajdžić.
Građanin Srbin: Znao sam, ope' Haris...
Gdin Galijašević: "Unis" je kupljen od strane Kuvajćanina Mithkala Sarkavija u ime Kuvajtske investicijske agencije, ali prema zvaničnim podacima te agencije ona nikada nije mi marku investirala u BiH. Zato ja postavljam pitanje i ime koga i čijim je parama kupljena ta fabrika?
Građanin i Srbin i Bošnjak: Našim! Svi od nas kradu, mater im...
Gdin Galijašević: Ma jok bre. To se još ne zna čijim. Ali se zna da je u "Pretisu", jednom od pogona razdaljina između istočne i zapadne kapije 12 kilometara, a unutar tog prostora je veliki poligon za isprobavanje minsko-eksplozivnih sredstava. Ako dodamo nebodere, potpuno istovjetne onim u Njujorku, vidimo kakvim je potencijalom taj Kuvajćanin raspolagao. "Momo i Uzeir", zajedno sa zgradom hotela "Holiday Inn", u razmjeri 1:3 su istovjetni nekadašnjim zgradama svjetskog trgovačkog centra a "Holiday Inn" je istovjetan jednoj manjoj zgradi, nazvanoj WTC7, a koja je takođe srušena u napadu
Građanin i Bošnjak i Srbin: U jebote, moćno!

Da, da, zaista moćno zvuče sve analize proizašle iz antiterorističkog tima. Ali ova je najmoćnija. Haris Silajdžić u zavjeri napada na Sjedinjene Države!

Samo još jedan sitni detalj. Nije nam objašnjeno na koji način je gdin Galijašević došao do ovih informacija – da li verući se na "Momu ili Uzeira" ili na oba? Da li koristeći dječije aviončiće koje je daljinski navodio da se zalete u sarajevske blizance ne bi li dokazao svoju teoriju? Da li postoje neki snimci grupe terorista koji su napadali "Momu i Uzeira", simulacije radi? Da li su možda, kao u onom filmu o superjunaku Sjeni, uspjeli da hipnotišu cijelo Sarajevo kako bi ju nesmetano obavljali?
Otkud "detaljne analize činjenica najvećeg terorističkog napada" na WTC? Iz nekih knjiga?

Kad smo već kod knjige, predlažem da se napiše još jedna, jubilarna, stota po redu knjiga o ovom napadu...

Predlažem i naslov: Dževadov kod.

A siguran sam da makar u BiH neće nastati niti jedan Dešifrirani Dževadov kod. Jer mi volimo isključivo da slušamo i čitamo o ovim stvarima. I to sa naslovnica najtiražnijih medija u RS. Bez ikakvih kontraargumenata.

www.6yka.com

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: