BiH
0

Molitvenom doručku u SAD-u prisustvovat će Alkalaj, Belkić i Izetbegović

Sarajevo-x.com
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Beriz Belkić i Bakir Izetbegović poslanik u Predstavničkom domu prisustvovat će 56. nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj, koji boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, prisustvovat će 7. februara 2008. godine u Washingtonu 56. nacionalnom molitvenom doručku.

Poziv ministru Alkalaju su uputili članovi Kongresa Sjedinjenih Američkih Država. Na doručku učestvuje veliki broj visokih zvaničnika iz SAD i cijelog svijeta, a očekuje se da će gostima obratiti američki predsjednik George Bush. Ministar Alkalaj će se tokom radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama susresti sa zvaničnicima State Department-a i Kongresa.

Molitvenom doručku u ime Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prisustvovat će Beriz Belkić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma i Bakir Izetbegović, poslanik u Predstavničkom domu.

Svake godine na molitvenom doručku članovi Kongresa i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država okupljaju se zajedno sa vladinim zvaničnicima, diplomatskom zajednicom, liderima iz SAD-a te predstavnicima više od 160 zemalja s težnjom podjele zahvalnosti i molitve za izgradnju i jačanje veza među ljudima.