Jučer Denis, danas Amar...
0

Molba za pomoć porodici Mistrić

Sarajevo-x.com
Amar Mistrić (Foto: Facebook)
Amar Mistrić (Foto: Facebook)
Nevolja ne bira žrtve. Danas je bio naš Amar, a jučer je bio Denis... Sutra može biti bilo ko od djece naših majki ili nas, njegovih vršnjaka, napisali su prijatelji i poznanici ubijenog Amara Mistrića, momka kojeg su usmrtili iz pištolja jer je odbio da posluži goste nakon radnog vremena.

U pismenom obraćanju ožalošćenih istaknuta je molba da se pomogne porodici Mistrić.

"Novčana pomoć je najpotrebnija, kao i sve druge materijalne osnove pomoći koje ćemo sa mnogo zahvalnosti i prihvatiti ako nam budu ponuđene u razmatranju. Njegova sestra Amara upisuje fakultet ove godine, imajte otvoren um za druge, pomozite još jednom pupoljku Sarajeva da postane akademski obrazovan građanin i da bude ponos naše zemlje. Mi smo dali svoj doprinos, i dajemo ga još uvijek, a i na vas je red", poručuju i pitaju: "Zar nam je potrebno nasilje i borba? Zar nam je potrebna krv na podu kafića i plač umjesto osmjeha i zabave na mjestima gdje su naši omladinci? Zar trebamo okrenuti leđa i govoriti samo kako nam je žao radi svega, a znamo da možemo uraditi više da pomognemo onome ko je oštećen izašao iz borbe koja nikada nije trebala ni početi."

Nismo u moći, jer smo smrtnici da kažemo odgovor na pitanje zašto im se to dogodilo, ali jesmo u moći da budemo uz njih i da im damo našu pomoć od srca kao i našu nesebičnu ljubav, kažu prijatelji i poznanici na sajtu Protest.ba.

Kako zvanične informacije o načinu pomoći još uvijek nisu objavljene, građani koji poznaju ovu porodicu su zamoljeni da im pruže pomoć u kojem god obliku mogu. Javnost će biti blagovremeno obaviještena ukoliko bude pokrenuta konkretnija akcija.