{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Molba za pomoć porodici Mistrić

S
19.8.2009. u 18:45
0
21
Molba za pomoć porodici Mistrić
0
Molba za pomoć porodici Mistrić
Amar Mistrić (Foto: Facebook)
Nevolja ne bira žrtve. Danas je bio naš Amar, a jučer je bio Denis... Sutra može biti bilo ko od djece naših majki ili nas, njegovih vršnjaka, napisali su prijatelji i poznanici ubijenog Amara Mistrića, momka kojeg su usmrtili iz pištolja jer je odbio da posluži goste nakon radnog vremena.
U pismenom obraćanju ožalošćenih istaknuta je molba da se pomogne porodici Mistrić.

"Novčana pomoć je najpotrebnija, kao i sve druge materijalne osnove pomoći koje ćemo sa mnogo zahvalnosti i prihvatiti ako nam budu ponuđene u razmatranju. Njegova sestra Amara upisuje fakultet ove godine, imajte otvoren um za druge, pomozite još jednom pupoljku Sarajeva da postane akademski obrazovan građanin i da bude ponos naše zemlje. Mi smo dali svoj doprinos, i dajemo ga još uvijek, a i na vas je red", poručuju i pitaju: "Zar nam je potrebno nasilje i borba? Zar nam je potrebna krv na podu kafića i plač umjesto osmjeha i zabave na mjestima gdje su naši omladinci? Zar trebamo okrenuti leđa i govoriti samo kako nam je žao radi svega, a znamo da možemo uraditi više da pomognemo onome ko je oštećen izašao iz borbe koja nikada nije trebala ni početi."

Nismo u moći, jer smo smrtnici da kažemo odgovor na pitanje zašto im se to dogodilo, ali jesmo u moći da budemo uz njih i da im damo našu pomoć od srca kao i našu nesebičnu ljubav, kažu prijatelji i poznanici na sajtu Protest.ba.

Kako zvanične informacije o načinu pomoći još uvijek nisu objavljene, građani koji poznaju ovu porodicu su zamoljeni da im pruže pomoć u kojem god obliku mogu. Javnost će biti blagovremeno obaviještena ukoliko bude pokrenuta konkretnija akcija.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: