{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Moja posjeta Kosovu nema politički prizvuk'

S
6.8.2009. u 17:26
0
0
'Moja posjeta Kosovu nema politički prizvuk'
0
'Moja posjeta Kosovu nema politički prizvuk'
Foto: AP
Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić rekao je danas u Prištini da njegova posjeta Kosovu "nema politički prizvuk", navodeći da je došao na poziv "Islamske zajednice republike Kosovo".
"Tako se zove islamska zajednica od koje smo dobili poziv. Mi nemamo namjeru niti imamo pravo da to mijenjamo", rekao je Cerić novinarima nakon razgovora sa kosovskim predsjednikom Fatmirom Sejdijuom.

Cerić je naveo da se "samo za vrijeme komunizma određivalo vjerskim proglavarima šta mogu da kažu i gdje mogu da idu", prenijeli su beogradski mediji.

"Mi danas uživamo slobodu da možemo da se krećemo i da možemo nazivati svoje vjerske i nacionalne institucije onako kako to odgovara našim stremljenjima i našim pravima", rekao je Cerić.

Komentarišići negodovanja u Beogradu i Republici Srpskoj povodom njegovog dolaska na Kosovo, Cerić je rekao da ona za njega ne predstavljaju iznenađenje.

"Imaju neki ljudi koji prosto ne mogu da vas podnesu zato što ste živi. Mi smo preživjeli genocid u Srebrenici i sada nekima to smeta", kaže Cerić.

Cerić je rekao da je ovo prvi put da dolazi na zvaničan poziv "Islamske zajednice republike Kosovo", a da već nekoliko godina ima poziv da posjeti zajednicu Bošnjaka u Prizrenu i Dragašu /na Kosovu/, što će i učiniti sutra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: