Majka uhapšenog L.D.
0

'Moj sin je ukrao vrpcu, ali nije napao službenicu'

Sarajevo-x.com
Povodom infomacija o hapšenju L.D. zbog krađe ukrasne vrpce ispred tek otvorenog hotela Evropa, te navoda u policijskom izvještaju da je ovaj muškarac u službenim prostorijama fizički napao službenicu policije, našoj redakciji pismeno se obratila majka jednog od optuženih mladića ističući:

"Istina je da je moj sin vraćajući se sa prijateljem kući, u šali prošetao svečanim red carpetom ispred hotela i uzeo jedan metar ukrasne vrpce i tu je, priznajem, kriv. Ali sve ostalo što se dalje dešavalo je kao u najgorim filmovima."

"Zaustavljen i legitimisan od strane policijske patrole koja ih je legitimisala 100 metara dalje nije pružao nikakav otpor, a čak se i izvinio policajki N.S. Dotično službeno lice ga je udarilo u potiljak i zahtijevalo da kleči pred njom na koljenima. Ni tada nije pružao otpor, osim što je rekao da nije zaslužio takav tretman", piše majka optuženog navodeći da je ova policijska službenica njenog sina u policijskoj stanici u Logavinoj ulici udarala, vikala na njega, te mu prijetila, a da to može potvrditi službenik sa inicijalima V.E.

"Poslije ležanja u samici, ponovo su ga vratili u Logavinu gdje se tortura sada nastavila od strane inspektora koji su mu prijetili, izmicali stolicu govoreći mu da sjedne, a vrhunac je bio kada su ga svezali sa lisicama za ogradu od stepenica i usput mu pokazali da je njihova kolegica povrijeđena, istina lakše i da je donijela potvrdu zbog čega će on kako su rekli naj*****", stoji u pismu majke optuženog mladića koja tvrdi da je njen sin na kraju dobio da potpiše zapisnik sastavljen "na način na koji su samo oni željeli".

L.N. naglašava kako je nakon odlaska u policijsku stanicu bila "šokirana načinom na koji su se službenici ophodili" i "kontraverzama koju su rekli". To je, kako ističe, navodi na sumnju da je "te noći nekome od službenih lica iz stanice Logavina izmakla kontrola i da je cijeli slučaj izrežiran", riječi su kojima završava pismo pristiglo u našu redakciju.