BiH
0

Mogućnosti saradnje Parlamenata BiH i Kube

FENA
Beriz Belkić
Beriz Belkić
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Beriz Belkić razgovarao je danas sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Kube Eurelia Cabarellero Rodrigezom, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti našoj zemlji, saopćila je Služba za odnose s javnošću PSBiH.

Informirajući predsjedavajućeg Belkića o političkoj i ekonomskoj situaciji na Kubi i specifičnostima biranja članova Parlamenta, zamjenik ministra vanjskih poslova Rodrigez je istakao da je ideja vodilja ove posjete ponovno uspostavljanje prijateljskih odnosa s narodima koji žive na području bivše Jugoslavije, pa tako i odnosa s Bosnom i Hercegovinom.

Prema riječima predsjedavajućeg Beriza Belkića, bez obzira na geografsku udaljenost, u uvjetima globalizacije nema razloga da naše zemlje ne sarađuju i na diplomatskom i ekonomskom nivou.

U tom kontekstu razgovarano je o mogućnostima povezivanja i saradnje bh. parlamenta sa parlamentom Kube, osnivanju međuparlamentarnih grupa prijateljstva, te saradnji privrednika dvije zemlje.