{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Moguća pozajmica 5.000 tona kukuruza Republici Srpskoj

F
14.8.2007. u 17:40
0
0
Moguća pozajmica 5.000 tona kukuruza Republici Srpskoj
0
Moguća pozajmica 5.000 tona kukuruza Republici Srpskoj
Ministar privrede, energetike i razvoja u Vladi Republike Srpske Rajko Ubiparip razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Predragom Bubalom.
Tokom sastanka bilo je riječi o mogućnosti da Srbija pomogne Republici Srpskoj u prevazilaženju posljedica sušnog perioda, a u vezi sa prošlonedjeljnom odlukom Vlade Republike Srpske o potrebi interventnog uvoza 5.000 tona žitarica.

Ministar Ubiparip uputio je u ime Vlade Republike Srpske inicijativu Vladi Republike Srbije da iz robnih rezervi izvrši pozajmicu 5.000 tona kukuruza Republici Srpskoj, radi saniranja šteta od suše i izrazio očekivanje da će u narednih 15 dana u Republiku Srpsku biti dopremljene prve količine kukuruza.

Napominjući da je Vlada Srbije donijela uredbu kojom se, zbog posljedica suše, u naredna tri mjeseca zabranjuje izvoz žitarica, ministar trgovine i usluga Srbije Predrag Bubalo je izrazio uvjerenje da će Vlada Srbije, ne narušavajući uredbu, biti u mogućnosti da, kroz pozajmicu, pomogne Republici Srpskoj, kako bi sanirala štete u poljoprivredi nastale djelovanjem visokih temperatura, saopćio je Biro za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: