Bila na pregledu
0

Mogu li Tesla i mostarski ljekari spasiti Blanku Vlašić

Klix.ba
Blanka Vlašić
Blanka Vlašić
Zanimljiva scena dogodila se na predstavljanju novog uređaja za magnetnu rezonancu na Odjelu za radiologiju bolnice u Mostaru kada se pojavila Blanka Vlašić, piše Večernji list.

Višestruka svjetska prvakinja i olimpijska viceprvakinja u Mostar je stigla kod ljekara Zdenka Ostojića, vrsnog ortopeda, na pregled lijevog zgloba, koji je muči već duže vrijeme i zbog kojeg je upitan njen nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.

Blanki je bolni zglob snimio dr. Miro Miljko na najsavremenijem uređaju za megnetnu rezonancu "3 Tesla". Cijena pregleda na takvom uređaju za pacijente koji nemaju zdravstveno osiguranje iznosi oko 700 KM. Na snimkama nisu zabilježeni nikakvi lomovi kosti, tako da Vlašić neće morati na operaciju.

Ostojić joj je propisao terapiju injekcijama hijaluronske kiseline, kako bi postigla stopostotnu pokretljivost skočnog zgloba.

"Ne bih se igrala s postocima. Nisam se ni u snu nadala da će mi se ovo dogoditi. Ali u London svakako ne želim ići bezveze", rekla je Blanka.

Problemi sa Ahilovom tetivom počeli su prošle godine na mitingu u Splitu, a onda su se pojavili i problemi sa skočnim zglobom iste noge. Blanka je zato bila na zahvatu u Geteborgu.

"Preko nekih poznanika saznali smo za bolnicu u Mostaru, koja jedina u ovom dijelu Evrope ima magnetnu rezonancu jačine tri tesle. U Hrvatskoj je najjača magnetna rezonanca jedan tesla. Htjeli smo usput čuti još jedno mišljenje", rekao je Joško Vlašić.

Nalazi su pokazali probleme sa zglobom, a prema riječima njenog oca, šanse za OI su vrlo male.