{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mogherini i Čović: Reformskoj agendi treba novi zamah

F
FENA
17.7.2017. u 21:22
16
136
Mogherini i Čović: Reformskoj agendi treba novi zamah
16
Mogherini i Čović: Reformskoj agendi treba novi zamah
Visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku Evropske unije i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini susrela se danas s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, na prvi dan njegovog predsjedavanja.
Kao što je i iskazano tokom Vijeća o stabilizaciji i pridruživanju održanom 10. jula i Samita o zapadnom Balkanu u Trstu 12. jula, visoka predstavnica je ponovila snažnu opredijeljenost Evropske unije BiH i njenoj perspektivi EU integracija.

Proces pristupanja, navedeno je, ipak će ovisiti o brzini reformi u zemlji, a u pogledu Reformske agende, od ključne važnosti su usvajanje zakona o akcizama, kao i što skorije potpisivanje Ugovora o uspostavljanju Transportne zajednice.

Naglašeno je da Reformskoj agendi sada treba novi zamah na državnom i entitetskom nivou, posebno u Federaciji BiH, te je treba provoditi na neprekidan i učinkovit način. Provedba preostalih preuzetih obaveza odražava političku volju i odlučnost da zemlja ide naprijed, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: