Mirnes Ajanović
0

'Moćnici i dalje ugrožavaju slobodu javne riječi'

FENA
Verbalni napadi kojima je od strane predstavnika vlasti Republike Srpske izložena novinska agencija Beta samo zato što je prenijela vijest o kaznenoj prijavi protiv premijera toga entiteta Milorada Dodika novi su poziv radikalnim grupama i otuđenim centrima moći na zastrašivanje i progon novinara, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Očigledno je da su bh. vladari za očuvanje stečenih pozicija i privatnih interesa spremni vrijeđati i prijetiti otkazima svima koji progovore o kriminalnim radnjama političkih dužnosnika.

Prema naopakom shvatanju vladajućih političara opasni su i suvišni svi novinari koji neće praviti hvalospjeve o nepostojećim uspjesima i radnim pobjedama vlasti.

Po istoj naopakoj logici treba napasti i novinare koji su objavili da su opravdano nezadovoljni invalidi iz protesta provalili u Parlament FBiH, da se penzionerima prijeti smanjenjem penzija, da su radnici Fabrike obuće "Aida" ponovo prevareni od strane vlasti, kao i svi ostali radnici, te da je država u stanju ekonomsko-socijalnog kolapsa i sl., stoji u BOSS-ovu priopćenju priopćenju za javnost.